آموزشی, سوالات مانتو

چطور مانتو را رنگ کنیم؟ (یک مانتوی قدیمی را سه سوته جدید کن!)

چطور مانتو را رنگ کنیم؟ (یک مانتوی قدیمی را سه سوته جدید کن!)

چطور مانتو را رنگ کنیم؟

اگر شما هم زمان کودکی‌تان علاقه خاصی به رنگ آمیزی داشته‌اید٬ این نوشته برای شماست! رنگ کردن همیشه کار جذابی بوده است و به هیچ سن و سال خاصی هم بستگی ندارد. اگر نگاهی به کمد لباس مان بیندازیم، بعضی از مانتوهایمان را می‌بینیم که رنگ‌شان دل مان را زده یا ممکن است برخی از آن ها کم رنگ و رنگ و رو رفته به نظر برسند. احتمالا با خود فکر خواهید کرد که عمر این مانتوها تمام شده است و دیگر وقت آن رسیده که آن ها را دور بریزیم. اما دست نگه دارید! در این مقاله چند روش خانگی و بسیار کم هزینه و ساده برای رنگ کردن مانتوها را به شما معرفی خواهیم کرد و با هم یاد می‌گیریم که چطور مانتو را رنگ کنیم؟  پس اگر هم به رنگ آمیزی علاقه دارید و هم چند دست مانتو در گوشه ی کمدتان در حال خاک خوردن هستند، دست به کار شوید و لباس کار بپوشید که اتفاقات هیجان انگیزی در راه است.

 

حتما ببینید : مدل مانتو جدید 2019 معرفی بیش از 100 مدل جدید و به روز (ایرانی و خارجی)

 مانتوی مورد نظر را انتخاب کنید ( چطور مانتو را رنگ کنیم؟ )

قبل از شروع کردن مراحل رنگ کردن مانتو، در ابتدا باید راجع به پارچه‌ها و میزان رنگ پذیری آن‌ها اطلاعات کسب کنیم. هم چنین باید به طور دقیق بدانیم که مانتوی مورد نظر ما از چه جنسی ساخته شده است. برای پی بردن به جنس پارچه‌ی مانتو، اگر از اسم و جنس پارچه‌ها آگاهی ندارید، لیبل های روی مانتو را بخوانید. رنگ پذیری چند نوع پارچه را در ادامه بررسی خواهیم کرد:

 

حتما ببینید : مانتو اسپرت

 

نخ: بهترین جنس پارچه برای رنگ کردن. این پارچه بیشترین میزان رنگ پذیری را دارد.

نایلون یا ریون: این نوع از پارچه ها از الیاف مصنوعی ساخته شده اند. رنگ پذیری خوبی دارند و پس از انجام فرایند رنگ آمیزی، آب نمی‌روند و دچار تغییر سایز نخواهند شد.

ابریشم: پارچه های ابریشمی رنگ پذیری خوب و قابل قبولی دارند. اما این نوع از پارچه ها ممکن است پس از رنگ شدن، آب بروند، کشیده شوند یا درخشندگی و براقیت خود را از دست دهند.

لینن: پارچه های لینن هم به خوبی رنگ می‌شوند اما پس از این اینکه این پارچه ها را رنگ کردید باید انتظار آب رفتن پارچه یا مانتوی خود را داشته باشید. البته این تغییرات زیاد نیست.

پشم: پارچه های پشمی هم خوب رنگ می‌گیرند و هم رنگ را مدت زمان بیشتری نگه می‌دارند. اما مشکل این است که پس از رنگ کردن، این پارچه ها فرم خود را به طور چشم گیری از دست خواهند داد.

پلی استر: پارچه هایی از جنس پلی استر، کم ترین میزان رنگ پذیری را دارند. برای این که بخواهید پلی استرها را رنگ کنید، به دمایی در حدود 280 درجه احتیاج دارید که عملا رسیدن به این دما در خانه غیر ممکن است.

به خاطر داشته باشید که در این مرحله از فرایند رنگ کردن مانتو، باید از رنگ کردن پارچه هایی روی لیبل آن ها از عبارت Dry clean only استفاده شده، خودداری کنید. هم چنین رنگ کردن پارچه های ضد آب هم در خانه غیرممکن است وشما تنها پارچه هایی را می‌توانید رنگ آمیزی کنید که آب بتواند به بافت آن ها نفوذ ‌کند در غیر این صورت، انجام این کار نشدنی است.

 

حتما ببینید : مانتو مجلسی بلند، با گیپور، مروارید دوری 

 

برای این که نتیجه ی بهتری بگیرید، از پارچه و لباس هایی که مدتی پوشیده شده اند، استفاده کنید. آن ها در مقابل پارچه و مانتوهای نو، از میزان رنگ پذیری بیشتری برخوردار هستند.

 مانتوی مورد نظر را انتخاب کنید

شستن مانتو و سفید کردن آن

در مرحله ی قبل توضیح مفصلی راجع به جنس و میزان رنگ پذیری هر پارچه ارائه شد که شما می‌توانید به کمک آن درست تر انتخاب کنید. در این مرحله قبل از این به طور عملی مانتو را رنگ کنید، باید ان را بشویید. وجود لکه، آلودگی و چربی بر روی مانتو باعث می‌شود که رنگ به صورت یک دست بر روی پارچه پخش نشود و زیبایی مانتو را تحت تاثیر قرار دهد. در این مرحله برای شستن مانتو نیاز به هیچ روش خاصی ندارید و کافیست آن ها را به همان روش خودتان بشویید. پس از این که مانتو را شستید و لکه های احتمالی روی پارچه را از بین بردید، نیازی به خشک کردن مانتو نیست چون در مراحل بعدی پارچه باید خیس باشد.

اگر مانتویی که تا به حال شسته نشده را رنگ کنید، باید انتظار آب رفتن مقدار بسیار زیادی از پارچه را داشته باشید.

حتما ببینید :  مانتو ترک (ترکیه ای 2019)

این مرحله را می‌توانید با دست یا با ماشین لباس شویی انجام دهید.

اگر مانتوی شما سفید یا مایل به سفید است، کار راحتی را در پیش دارید و احتمال این که به رنگ مورد نظرتان برسید، بسیار زیاد است اما اگر رنگ مانتوی شما رنگی به جز سفید دارد، در ابتدا باید آن را بی رنگ و سفید کنید. برای انجام این کار می‌توانید از مایع های سفید کننده استفاده کنید. مانتوی مورد نظرتان را درون یک ظرف قرار دهید و روی آن آب بریزید تا جایی که کل مانتو پوشانده شود. سپس بسته به رنگ مانتوی شما، مایع سفید کننده به آب اضافه کنید و اجازه دهید که مانتو درون محلول چند ساعتی خیس بخورد. سپس مانتو را از محلول خارج کرده و آب کشی کنید.

حالا می‌توانید مراحل را ادامه دهید.

شستن مانتو و سفید کردن آن 

انتخاب رنگ مناسب و مورد علاقه (چطور مانتو را رنگ کنیم؟ )

رنگ‌هایی که برای رنگ کردن پارچه به کار می‌روند، انواع بسیار مختلفی دارند و برای پارچه‌هایی با جنس های گوناگون به کار می‌روند.

 

حتما ببینید : مانتو کتی

 

علاوه بر رنگ های شیمیایی که در بازار موجود است، روش‌های طبیعی و بر پایه ی گیاهان بسیار متعددی نیز وجود دارد که می‌توانید آن‌ها را رنگ‌های شیمیایی جایگزین کنید. در ادامه چند گیاه را که می‌توان از آن ها رنگ های زیبایی تهیه کرد با هم بررسی می‌کنیم:

نارنجی: برای بدست آوردن این رنگ هیجان انگیز می‌توانید از زردچوبه، پوست پیازهای رنگ دار و هویج استفاده کنید.

قهوه ای: رنگ قهوه ای را می‌توان از طریق دانه های قهوه و چغندر به دست آورد.

صورتی: رنگ صورتی از جمله رنگ های محبوب و پرطرفدار در بین خانم هاست. این رنگ از طریق توت فرنگی، آلبالو، گیلاس و به طور کلی گیاهانی که ریشه ی قرمز دارند، استخراج می‌شود.

آبی و بنفش: ایم رنگ های زیبا را می‌توان به کمک میوه ی بلوبری، شاتوت و برگ های نیل بدست آورد.

نکته ی بسیار مهم در هنگام کار کردن با رنگ های طبیعی این است که به کارگیری این دسته از رنگ ها معمولا نتیجه ی مطلوب تان را به همراه نمی‌آورد. به طور کلی رنگ های طبیعی به طور کامل روی لباس پخش نمی‌شوند و در نهایت لکه هایی از رنگ روی مانتو باقی خواهد ماند. علاوه بر این، این رنگ ها پیگمنتیشن بالایی ندارند. یعنی میزان رنگ دهی آن ها زیاد نیست و معمولا نمی‌توانید رنگ های خیلی تیره را تولید کنید.

برای این که نتایج بهتری را به دست آورید، توصیه می‌شود که از رنگ های مصنوعی و شیمیایی کمک بگیرید. از جمله رنگ های شیمیایی و غیر سمی که به شما کمک می‌کند تا به رنگ دل خواهتان برسید، رنگ Rit می باشد.

 

حتما ببینید : مانتو دخترانه

انتخاب رنگ مناسب و مورد علاقه (چطور مانتو را رنگ کنیم؟ )

 آماده کردن ابزار مورد نیاز برای رنگ کردن مانتو

این مرحله دقیقا یک قدم مانده به رنگ آمیزی است. قبل از شروع رنگ آمیزی، حتما از دست کش استفاده کنید و مکانی را که قرار است در آن کار را آغاز کنید، با روزنامه بپوشانید. خودتان هم لباس کهنه و قدیمی بپوشید یا پیش بند به تن کنید. این کار برای جلوگیری از کثیف و رنگی شدن لباس ها و خانه یا محل کارتان است.

 آماده کردن ابزار مورد نیاز 

رنگ آمیزی را شروع کنید

بالاخره به هیجان‌انگیزترین بخش این ماجرا رسیده ایم. برای رنگ کردن مانتو، می‌توان از چند روش مختلف استفاده کرد. در ادامه چند روش برای شما شرح داده خواهد شد تا بتوانید بسته به امکانات و شرایط، بهترین راه را برای رنگ کردن مانتوهای خود انتخاب کنید:

حتما ببینید : مانتو چهارخونه، ریز و درشت

چطور مانتو را رنگ کنیم؟ روش اول: استفاده از ماشین لباس شویی

در این روش ابتدا باید مانتو را خیس کنید و در لباس شویی قرار دهید. سپس به ازای هر یک فنجان رنگ، چهار فنجان آب داغ را درظرفی مخلوط کنید و خوب به هم بزنید. حال به نکات زیر توجه کنید:

اگر مانتوی شما از جنس نخ یا لینن است، در یک ظرف جداگانه، یک فنجان نمک را با چهار فنجان جوش مخلوط کنید.

اگر مانتوی شما از جنس ابریشم یا نایلون است، یک فنجان سرکه ی سفید را با چهار فنجان آب داغ مخلوط کنید.

حتما ببینید : مانتو کوتاه

در ادامه، یک قاشق چای خوری از مایع ظرف شویی را به مخزن شوینده ی ماشین لباس شویی اضافه کنید. حال محلول رنگ، محلول نمک یا سرکه(بسته به جنس پارچه) را به علاوه ی چهار فنجان دیگر آب به مخزن اضافه کنید. سپس سی دقیقه به لباس شویی زمان دهید تا مانتو را با داغ ترین درجه ی آب بشوید.

رنگ آمیزی را شروع کنید

 

چطور مانتو را رنگ کنیم؟ روش دوم: روش اجاق گاز

ابتدا سه چهارم از یک قابلمه ی بزرگ را از آب پر می‌کنیم. این مقدار آب باید به کلی مانتو را بپوشاند. سپس مشابه روش قبلی برای ثابت نگه داشتن رنگ ها باید بسته به جنس پارچه، از نمک یا سرکه استفاده کنیم.

 

حتما ببینید : مانتو گل گلی

 

نکات مهم:

 

اگر مانتوی شما ابریشم یا نخی باشد، وقتی که آب در حال به جوش آمدن است، کافی ست یک فنجان نمک به آن اضافه کنیم.

اگر مانتوی شما از الیاف مصنوعی باشد، وقتی آب در حال به جوش آمدن است، یک فنجان سرکه ی سفید به آن اضافه کنید.

آب که به جوش آمد، رنگ را به آن اضافه کنید. البته لازم به ذکر است که قبل از انجام این کار به دقت دستورالعمل آن را بخوانید.

رنگ را تا جایی به آب اضافه کنید که به کلی حل شود و چیزی در آب باقی نماند.

در ادامه مانتو را در قابلمه ی در حال جوش قرار دهید و هم بزنید تا رنگ بر روی تمام سطح پارچه پخش شود. حال اجازه دهید تا یک بار دیگر درحالی که مانتو درون قابلمه قرار دارد، آب داخل آن به جوش بیاید. بعد از به جوش آمدن، شعله ی اجاق گاز را کم کنید و فرصت دهید تا محتویات درون قابلمه یک ساعت با شعله ی کم بجوشد. مدت زمان این مرحله به خودتان بستگی دارد. هر زمان که به رنگ مورد علاقه تان رسیدید، می‌توانید اجاق گاز را خاموش کنید.

به یاد داشته باشید که مانتو وقتی خیس و درون آب و رنگ است، تیره تر به نظر می‌رسد.

هر از چند گاهی مانتو را هم بزنید تا رنگ به خوبی پخش شود.

از گذاشتن در قابلمه نیز خودداری کنید.

پس از خارج کردن مانتو از درون قابلمه، آن را زیر آب گرم بگیرید تا رنگ های اضافی شسته شوند. در این مرحله رنگ بسیار زیادی از مانتو خارج خواهد شد که اصلا جای نگرانی نیست. سپس آرام آرام دمای آب را کم کنید تا نهایتا به آب خیلی سرد برسید. این کار به تثبیت رنگ مانتوی شما کمک بسیار زیادی می‌کند. سپس مانتو را فشار دهید تا آب های اضافی خارج شوند. در نهایت مانتو را آویزان کنید تا خشک شود.

می‌توانید یک حوله یا پارچه ی نخی را زیر مانتو پهن کنید تا بهتر خشک شود.

به هیچ عنوان از خشک کن ها استفاده نکنید.

 

حتما ببینید : مانتو تابستانی با پارچه نخی، حریر

روش دوم: روش اجاق گاز

چطور مانتو را رنگ کنیم؟ روش سوم: استفاده از سینک ظرف‌شویی یا سطل

سینک ظرف شویی یا یک سطل را از آب با دمای حدودا 60 درجه پر کنید. سپس رنگ مورد نظر را به آب اضافه کنید و خوب هم بزنید. برای این که به رنگ دلخواه تان دست پیدا کنید، قبل از این که مانتو را درون آب قرار دهید، چند قطره از محلول را روی دستمال کاغذی بریزید. اگر خیلی روشن بود رنگ اضافه کنید و اگر خیلی تیره بود آب بیشتری اضافه کنید. وقتی به رنگ مورد علاقه تان رسیدید، مانتو را درون آب داخل سینک یا سطل قرار دهید. محتویات را آهسته و هر از چند گاهی هم بزنید تا رنگ خودش را روی مانتو باز کند. ده دقیقه ی ابتدایی فرایند رنگ آمیزی در هر روش مهم ترین لحظات این پروسه هستند. پس بسیار دقت کنید. به محتویات سی دقیقه زمان دهید تا به رنگ مورد نظر شما برسد. سپس مانتو را از آب خارج کنید، خوب فشار دهید تا آب اضافی خارج شود. سپس آویزان کنید تا مانتوی شما خشک و قابل استفاده گردد.

 روش سوم: استفاده از سینک ظرف‌شویی یا سطل

 

تا اینجا یاد گرفتیم که چطور مانتو را رنگ کنیم؟

اگر رنگ خاصی برای مانتو در نظر دارید٬ علاوه بر رنگ‌آمیزی مانتو٬ یک راه کم دردسر و ارزان دیگر نیز وجود دارد! خرید مانتو از اپلیکیشن کمدا! شما می‌توانید با سرچ رنگ مورد نظرتان و انتخاب دسته‌بندی مانتو٬ تعداد زیادی مانتو با رنگ دلخواهتان را بیبنید و با 50-70 درصد قیمت اصلی خریداری کنید.

 

اگر شما نیز تجربه‌ای از رنگ‌آمیزی مانتوهای قدیمیتان دارید٬ آن را در قسمت نظرات با ما در میان بگذارید.

 

حتما ببینید : مانتو جلوباز

 
برای رنگ کردن مانتو چه نکاتی را باید بررسی کرد؟

در ابتدا باید راجع به پارچه‌ها و میزان رنگ پذیری آن‌ها اطلاعات کسب کنیم. باید به طور دقیق بدانیم مانتوی مورد نظر ما از چه جنسی ساخته شده است. میزان رنگ‌پذیری انواع پارچه‌ها را دراین پست بخوانید.

کدام مانتوها را نمی‌توان رنگ کرد؟

باید از رنگ کردن پارچه هایی روی لیبل آن ها از عبارت Dry clean only استفاده شده، خودداری کنید. رنگ کردن پارچه های ضد آب هم در خانه غیرممکن است وشما تنها پارچه هایی را می‌توانید رنگ آمیزی کنید که آب بتواند به بافت آن ها نفوذ ‌کند.

چرا مانتو را قبل از رنگ کردن باید شست؟

وجود لکه، آلودگی و چربی بر روی مانتو باعث می‌شود که رنگ به صورت یک دست بر روی پارچه پخش نشود و زیبایی مانتو را تحت تاثیر قرار دهد.

چه رنگ‌های گیاهی برای رنگ کردن مانتو وجود دارد؟

علاوه بر رنگ‌های شیمیایی، رنگ‌های گیاهی نارنجی، قهوه‌ای، صورتی، آبی و بنفش را می‌توانید برای رنگ کردن مانتوها استفاده کنید.

روش‌های رنگ کردن مانتو چگونه است؟

در این پست رادیومدا ترفندهایی را آموزش داده‌ایم که با استفاده از ماشین لباسشویی، اجاق گاز، سینک ظرفشویی یا سطل مانتوهای خود را رنگ کنید.

4 دیدگاه در “چطور مانتو را رنگ کنیم؟ (یک مانتوی قدیمی را سه سوته جدید کن!)

  1. پخش تراکت گفت:

    سلام روزتون بخیر تندرستی

    واقعا مفید بود برام من اینجارو سیو کردم تا دوباره بیام

    خواستم نظر بزارم خستگیتون بره / پخش تراکت

    ممنون

    1. reyhan گفت:

      سلام
      خوشحالیم که این مطلب براتون مفید بوده 🙂

  2. fateme گفت:

    خیلی ممنون من انجام عالی بود💪

    1. reyhan گفت:

      سلام فاطمه عزیز
      چه عالی! حتما بهترین نتیجه رو گرفتی!
      مرسی که تو کُمُدایی 🙂

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.