سرفصل ها
- 1 آیا کفش پاشنه بلند برای دیسک کمر ضرر دارد؟
- 1.1 دیسک کمر چیست؟
- 1.2 علائم دیسک کمر چیست؟
- 1.3 روند درمان دیسک کمر چگونه است؟
- 1.4 رعایت بایدها و نبایدهایی که برای کنترل دیسک کمر ضروری است
- 1.5 تاثیرات کفشهای پاشنه بلند بر دیسک کمر
- 1.6 کفشهای راحتی علیه پاشنه بلندها
- 1.7 چگونه کفش پاشنه بلند را با ریسک کمتر بپوشیم؟
- 1.8 خرید کفش راحتی با قیمت مناسب از اپلیکیشن کمدا
- 1.9 آیا این نوشته به سوال «آیا کفش پاشنه بلند برای دیسک کمر ضرر دارد؟» پاسخ داد؟
آیا کفش پاشنه بلند برای دیسک کمر ضرر دارد؟
بسیاری از خانمها به کمردردهای مزمن و دیسک کمر مبتلا هستند. در این میان عادات و سبک زندگی نقش پر رنگی در ابتلا به این بیماری را بر عهده دارد. در این نوشته به بررسی یکی از آیتمهای مورد علاقهی بسیاری از خانمها و ارتباط نزدیک آن با دیسک کمر خواهیم پرداخت و به سوال آیا کفش پاشنه بلند برای دیسک کمر ضرر دارد؟ پاسخ خواهیم داد.
دیسک کمر چیست؟
دیسک کمر یکی از مشکلات بسیار شایع در بین قشر گستردهای از افراد و به خصوص خانمهاست. سالانه افراد زیادی به این بیماری مبتلا میشوند و سلامت و کیفیت زندگی آنها را تحت الشعاع قرار میدهد. اما علت این بیماری چیست و چه علائمی دارد؟
ستون فقرات انسان از 26 مهره تشکیل شده است. در بین هر مهره، صفحهای انعطاف پذیر و نرم به نام دیسک قرار دارد. دیسکها در واقع وظیفهی اتصال مهرههای ستون فقرات را بر عهده دارند. در برخی از مواقع بنا به دلایل مختلفی، دیسکها دچار بیرون زدگی میشوند. این اتفاق منجر به وارد شدن فشار به نخاع و در نهایت ایجاد دردهای ناخوشایند در کمر میشود. به این رخداد اصطلاحا دیسک کمر گفته میشود.
همان طور که گفته شد، عوامل مختلفی در ایجاد دیسک کمر دخیل هستند. به طور معمول ریسک ابتدا به دیسک کمر در افرادی که سبک زندگی ناسالمی دارند بالاتر از سایر افراد است. علاوه بر این، افزایش سن نیز عامل مهمی در ایجاد این بیماری به شمار میرود. مشاهدات بسیاری حاکی از این هستند که احتمال ابتلا به دیسک کمر در زنان بیشتر از مردان است. به گفتهی پزشکان، یکی از عوامل مهم و تاثیر گذار در سلامت ستون فقرات زنان، پوشیدن کفشهای پاشنه بلند است که در ادامه بیشتر به آن خواهیم پرداخت.
علائم دیسک کمر چیست؟
به طور میانگین افراد در طول زندگی خود دست کم یک بار کمردرد را تجربه میکنند اما آیا هر کمردردی هشداری برای دیسک کمر است؟ اگرچه مهمترین و نخستین نشانهی بیماری دیسک کمر، کمردرد است اما احساس درد در کمر به تنهایی دلیل محکمی برای ابتلا به این بیماری نیست.
پزشکان علاوه بر کمردرد علائم دیگری را نیز برای این بیماری برشمردهاند. از جمله مهمترین علائم دیسک کمر میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- از بین رفتن عصب پا و احساس کرختی در انگشتان یا کل پا
- گرفتگی متوسط تا حاد عضلات پا و کمر
- بروز هرگونه تغییر در راه رفتن یا مختل شدن تعادل
در موارد پیشرفته، دیسک کمر به صورت از بین رفتن کنترل دفع ادرار و مدفوع بروز پیدا میکند.
اگر یک یا چند مورد از موارد بالا را درخود یا آشنایانتان سراغ دارید، در اسرع وقت به پزشک مراجع نمایید.
روند درمان دیسک کمر چگونه است؟
قبل از شروع مراحل درمانی دیسک کمر، پزشکان به کمک روشهای مختلف، مراحل پیشرفت بیماری را بررسی میکنند. در ابتدا عکس برداریهای متعددی از ستون فقرات و لگن انجام میشود و سپس پروسهی درمان آغاز میشود. بسیاری از پزشکان در صورتی که وضع بیمار وخیم گزارش شده باشد، استراحت مطلق را تجویز میکنند. البته لازم به ذکر است که بیمار در هنگام استراحت مطلق نیز تحت پزشک باید به انجام فعالیتهای بدنی مخصوص بپردازد.
برخی دیگر از روشهای درمان شامل کنترلهای دارویی متشکل از ضد دردها و ضد انقباضها و غیره میباشد. علاوه بر این، فیزیوتراپی نیز یکی از روشهای درمانی رایج دیسک کمر است که معمولا در دورهی نقاهت توسط پزشک تجویز میشود.
انجام ورزشهایی که به استقامت بدن و افزایش قدرت عضلات کمر و پاها کمک میکند نیز یکی دیگر از درمانهای مکمل و راههای پیشگیری از دیسک کمر به شمار میرود. ورزشهایی مانند شنا یا راه رفتن در آب گزینههای مناسبی برای تسریع روند بهبود و کاهش دردهای ناشی از دیسک کمر میباشند.
جراحی کمر معمولا در آخرین موارد لیست درمان هر پزشکی قرار دارد. انجام هرگونه جراحی بر روی دیسک کمر فرایندی پیچیده و زمان بر است و به مراقبتهای طولانی مدت و وِیژهای نیازمند است. اما در صورتی که بیمار شرایطی مانند از بین رفتن اعصاب و کرخت شدن پا یا از دست دادن کنترل اجابت مزاج مواجه شده باشد، جراحی به صورت اورژانسی انجام خواهد شد.
همانطور که ذکر شد جراحی دیسک آخرین گزینه برای پزشک و بیمار است و اگر الزامی برای انجام آن وجود نداشته باشد، تغییر سبک زندگی راه حل مناسب و تاثیرگذاری برای بهبود وضعیت بیماری خواهد بود.
رعایت بایدها و نبایدهایی که برای کنترل دیسک کمر ضروری است
تا این بخش از نوشته به بررسی کامل دیسک کمر، عوامل و نشانههای آن پرداختیم. دیسک کمر از جمله بیماریهاییست که ارتباط بسیار نزدیکی به سبک زندگی افراد دارد. به همین دلیل داشتن هر گونه عادت ناسالم و اشتباه در طولانی مدت منجر به آسیبهای جبران ناپذیری خواهد شد.
اگر به دیسک کمر مبتلا هستید، باید عواملی که به کمر صدمه وارد میکنند را به خوبی بشناسید. فعالیتهای سنگین و طولانی مدت از جمله کارهایی است دیسک کمر را تشدید میکند. خوابیدن، نشستن و راه رفتن نیز در صورتی که بدن را در وضعیت نامناسبی قرار دهد موجب تشدید بیماری خواهد شد. فعالیتهایی مانند رانندگی طولانی مدت یا وزن زیاد نیز در حادتر شدن دیسک کمر نقش به سزایی دارند.
از آن جایی که خانمها بیشتر در معرض ابتدا به بیماری دیسک کمر هستند، کفشهای پاشنه بلند همواره یکی از مضنونین اصلی این بیماری به شمار میروند. پوشیدن کفشهای پاشنه بلند به دلیل فشار بیش از حدی که به کمر، مچ و پاها وارد میکند در طولانی مدت باعث ایجاد دیسک کمر میشود. در صورتی که به دیسک کمر مبتلا باشید، پوشیدن پاشنه بلندها به حادتر شدن وضعیت کمرتان منجر خواهد شد. اما اگر میخواهید بدانید که کفش پاشنه بلند چه تاثیراتی بر دیسک کمر میگذارد، با ما همراه باشید.
تاثیرات کفشهای پاشنه بلند بر دیسک کمر
کفشهای پاشنه بلند با ظاهر جذاب و خیره کنندهی خود همهی ما را مجاب میکنند که آنها به کمد کفشهایمان اضافه کنیم. اما آیا از تاثیرات جبران ناپذیر آنها آگاه هستیم؟ بسیاری از افراد از کفشهای پاشنه بلند برای قد بلندتر، کشیدهتر، لاغرتر دیده شدن و به طور خلاصه کامل کردن استایل خود استفاده میکنند اما داشتن یک ظاهر زیبا بعضا به پرداخت هزینههای جبران ناپذیری منجر خواهد شد. ساختار کفشهای پاشنه بلند، پاشنهی پا را بالاتر از انگشتان قرار میدهد که این عمل موجب رخ دادن موارد زیر میشود:
- کفشهای پاشنه بلند به راحتی میتوانند تعادل شما را کاهش دهند. به همین دلیل ستون فقرات و در مهرههای کمر از حمایت کافی برخوردار نخواهد شد و بیرون زدگی دیسک تشدید میشود.
- پاشنه بلندها فشار بسیار زیادی را به پا و زانو وارد میکنند که موجب میشود فرایند راه رفتن تحت تاثیر قرار بگیرد. سرعت و نحوهی راه رفتن و فاصلهی بین قدمها همگی تحت تاثیر فشار کفشهای پاشنه بلندها قرار میگیرند. در نتیجه فرم اصلی راه رفتن دچار مشکل میشود و ستون فقرات در وضعیت نامناسبی قرار میگیرند و دیسک کمر تشدید خواهد شد.
- گرفتگی عضلات نیز یکی دیگر از تاثیرات منفی پوشیدن کفشهای پاشنه بلند به شمار میرود. عضلات ساق پا و کمر شایعترین نقاطی هستند که دچار گرفتگی میشوند. از آن جایی که دیسک کمر به تنهایی گرفتگی عضلات را به همراه دارد، پوشیدن کفشهای پاشنه بلند موجب افزایش و طولانیتر شدن مدت زمان گرفتگی خواهد شد.
- هنگام پوشیدن کفش پاشنه بلند، باسن به سمت عقب متمایل میشود و کمر قوس بیشتری نسبت به حالت عادی پیدا میکند. در نتیجه مهرهها تحت فشار بیشتری قرار میگیرند. به این ترتیب اگر به دیسک کمر مبتلا باشید، باید درد و گرفتگی شدیدی را در کمر خود احساس کنید.
- اگر چه کفشهای پاشنه بلند فرم زیبایی به بدن میبخشند اما همین حین موجب میشوند که باسن و ستون مهره دی یک راستا نباشند و در نتیجه فشار زیادی به کمر وارد شود.
- به یاد داشته باشید که ایجاد هرگونه تغییر در نحوهی راه رفتن و اندامهای مرتبط به آن، موجب بر هم خوردن تراز بدن خواهد شد. یکی از عوامل تشدید کنندهی دیسک کمر، بی توجهی به این مورد است.
- اگر به فرم کلی ستون فقرات نگاهی انداخته باشید، متوجه S شکل بودن آن خواهید شد. S شکل بودن به ستون مهره حالت فنر مانندی میبخشد که موجب کاهش فشار و برقراری تعادل در بدن میشود. اما در هنگام پوشیدن کفشهای پاشنه بلند، با تغییر ساختار ایستان و راه رفتن، این فرم S مانند از بین میرود و در نتیجه تاثیرات مخربی بر مهرهها ایجاد میشود و احتمال وارد شدن فشار بر دیسک و نخاع را به طور قابل توجهی افزایش پیدا میکند.
- هر چه ضخامت پاشنه کمتر باشد، فشار بیشتری به پاشنه، مچ، ساق پا و در نهایت به کمر وارد میشود. این فشار دیسک کمر را حادتر و دردناکتر خواهد کرد.
- اگر به دیسک کمر مبتلا هستید، پوشیدن کفشهایی که پاشنههای بسیار بلندی دارند تحت هیچ شرایطی برای شما مجاز نمیباشد. این کفشها موجب بر هم خوردن تعادل و S شکل بودن ستون فقرات خواهد شد.
- از نظر پزشکان مناسبتری کفشها برای دیسک کمر کفشهای ورزشی یا مدلهایی با پاشنه 3 سانت هستند. جایگزین کردن پاشنه بلندها یا مدلهای راحتتر، تاثیر به سزایی در روند بهبود شما خواهد داشت.
کفشهای راحتی علیه پاشنه بلندها
بر خلاف تصور عموم، کفشهای تخت و راحتی میتوانند استایلهای بسیار شیکی بسازند و جایگزین خوبی برای کفشهای پاشنه بلند خواهند بود. به خصوص اگر شاغل هستید، پوشیدن یک جفت کفش راحتی در محل کار میتواند احتمال ابتلا به دیسک کمر را چندین برابر کاهش دهد و آسیبهای ناشی از پوشیدن کفشهای پاشنه بلند را از بین ببرد. علاوه بر این کفشهای راحتی و به خصوص کتانیهای ورزشی برای فعالیتهای روزمره و پیاده روی بهترین گزینه محسوب میشوند.
کفشهای راحتی به دلیل ساختار ارگونومیک و اصولی خود فرم کلی پا را پوشش میدهند. کفیهای انعطافپذیر و نرم این مدل از کفشها نیز به حفظ تعادل بدن و هم تراز ماندن ستون فقرات کمک فراوانی میکنند. پوشیدن کفشهای راحتی هم چنین موجب میشود که فشار وارد بر پاها و کمر به طور یکسان توزیع شود که این امر موجب کاهش آسیب به دیسک کمر خواهد شد. استفاده از کفشهای راحتی با کفی چرم در حفظ تعادل و قرار گرفتن صحیح انگشتان پا بسیار موثر است. ایجاد تغییرات کوچک در آیتمهای روزمره، فرایند بهبود این بیماری را تسریع خواهد کرد. همهی پزشکان نه تنها مبتلایان به دیسک کمر بلکه همهی افراد را تشویق به کنار گذاشتن کفشهای پاشنه و وارد کردن کفشهای راحتی به زندگی روزمره میکنند.
چگونه کفش پاشنه بلند را با ریسک کمتر بپوشیم؟
اگر بخواهیم به طور خلاصه بگوییم که آیا کفش پاشنه بلند برای دیسک کمر ضرر دارد یا خیر، پاسخ در یک کلمه قرار میگیرد؛ بله! پوشیدن کفشهای پاشنه بلند نه تنها به دیسک کمر بلکه به نقاط بسیار زیادی از بدن آسیب وارد میکند و حتی اگر به این بیماری مبتلا نباشید، استفادهی طولانی مدت و مداوم از این مدل کفشها منجر به وارد شدن آسیبهای جبران ناپذیر به بدنتان خواهد شد.
همواره به خاطر داشته باشید که:
کفشهای پاشنه کوتاه را برای مصارف روزمره خریداری کنید.
اگر به پوشیدن پاشنه بلندها اصرار میکنید، آنها را در فواصل مختلف بپوشید و از استفادهی مداوم خودداری کنید.
با کتانیهای ورزشی آشتی کنید.
پاشنههای ضخیم و پهن آسیب کمتری به دیسک کمر وارد میکند.
ورزش روزانه و حرکات کششی تحت نظر پزشک و مربی، راهکار خوبی برای کاهش دردهای ناشی از دیسک کمر میباشد.
خرید کفش راحتی با قیمت مناسب از اپلیکیشن کمدا
اگر میخواهید از شر کفشهای پاشنه بلندتان خلاص شوید و به جای آن یک جفت کفش راحتی بخرید، کمدا را نصب کنید. اپلیکیشن کمدا امکان فروش آیتمهای بلااستفادهی کمدتان را برای شما فراهم میکند. اگر هم میخواهید کفش راحتی یا هر آیتم دیگری بخرید، کافیست سری به کمد صدها خانم باسلیقهی ایرانی بزنید و با تخفیفهای هیجانانگیز و بینظیر خرید خود را انجام دهید. سریع و راحت و آسان!
آیا این نوشته به سوال «آیا کفش پاشنه بلند برای دیسک کمر ضرر دارد؟» پاسخ داد؟
تجربیات خود را در مورد پوشیدن کفش پاشنه بلند با ما درمیان بگذارید.
دیسکها در واقع وظیفهی اتصال مهرههای ستون فقرات را بر عهده دارند. در برخی از مواقع بنا به دلایل مختلفی، دیسکها دچار بیرون زدگی میشوند. به این رخداد اصطلاحا دیسک کمر گفته میشود.
از بین رفتن عصب پا و احساس کرختی در انگشتان یا کل پا، گرفتگی متوسط تا حاد عضلات پا و کمر و بروز هرگونه تغییر در راه رفتن یا مختل شدن تعادل
پاشنههای ضخیم و پهن آسیب کمتری به دیسک کمر وارد میکند. اگر به پوشیدن پاشنه بلندها اصرار میکنید، آنها را در فواصل مختلف بپوشید و از استفادهی مداوم خودداری کنید.
اگر هم میخواهید کفش راحتی یا هر آیتم دیگری بخرید، کافیست سری به کمد صدها خانم باسلیقهی ایرانی بزنید و با تخفیفهای هیجانانگیز و بینظیر خرید خود را انجام دهید